Verknal je toekomst niet!

Traditioneel gaat er tijdens de jaarwisseling weer heel veel knal- en siervuurwerk de lucht in. Het afsteken ervan en het kijken ernaar is helaas echter niet zonder gevaar. Vooral jongeren negeren nogal eens de voorschriften. Delen van het gezicht, handen en ogen raken hierdoor in een aantal gevallen ernstig tot zeer ernstig beschadigd. Onherstelbare schade komt nog te veel voor.Elk jaar gaat het om circa. 20 vuurwerkslachtoffers die in december in het Oogziekenhuis behandeld worden met ernstig oogletsel met soms blindheid tot gevolg. Landelijk gaat het om ca.45 gevallen.

Een hippe vuurwerkbril kan dat voorkomen.

De bril is stukken goedkoper dan alle medische kosten, die we met zijn allen moeten opbrengen om de schade voor zover mogelijk te herstellen.

De Huurdersvereniging IJsselmonde roept graag alle vuurwerkliefhebbers op om voorzichtig te zijn met vuurwerk! Jonge kinderen mogen vertrouwen op de goede zorg van hun ouders.

Voor de jongeren luidt ons advies: verknal je toekomst niet!

Meer informatie treft u aan in een artikel, dat het Oogziekenhuis Rotterdam heeft geplaatst op haar website, te vinden op het adres: www.oogziekenhuis.nl.

In onze gemeente gelden m.i.v. dit jaar nieuwe regels. Welke dat zijn staat in onderstaand artikel dat zijn te vinden op www.nu.nl ;

Tijdens oud en nieuw mogen mensen op 31 plekken in Rotterdam geen vuurwerk afsteken.

Zo is het vuurwerk verboden bij enkele verzorgingshuizen, in parken, rond kinderboerderijen en bij het Maasstad Ziekenhuis. Een andere vuurwerkvrije zone is de omgeving van de Erasmusbrug.

Zo moeten mensen daar rustig naar de professionele vuurwerkshow bij de brug kunnen kijken. Die gaat gewoon door zoals gepland. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb donderdag laten weten. Vuurwerk is ook verboden op het Stadhuisplein in het centrum van de

Maasstad. Daar zijn elk jaar veel mensen om het begin van het nieuwe jaar te vieren.

Om het plein worden hekken gezet en bij de in- en uitgang staan beveiligers. Als het te druk wordt, gaan de hekken dicht.

Vuurwerkbril

Net als in de rest van het land mag het vuurwerk worden afgestoken van 18.00 uur op 31 december tot 02.00 uur op 1 januari. Dat is korter dan vroeger.

Wie op een ander moment vuurwerk afsteekt, of wie dat doet in een vuurwerkvrij gebied, kan een boete van 100 euro krijgen. Alle basisscholieren in Rotterdam krijgen een vuurwerkbril, net als vorig jaar. Eerder maakte de gemeente Hilversum al bekend als eerste in Nederland vuurwerk te verbieden in het centrum.

  • Hits: 853
Facebook-Icon

Huurdersvereniging IJsselmonde
p/a Groene tuin 105
3078 KB Rotterdam

tel. 0104828976

 

U kunt ook contact met ons
opnemen via het
contactformulier
op deze site
of via ons mailadres:
info@ijsselmondehij.nl

Bank:
NL16 INGB 0003407924
KvK: 40342345
Facebook-Icon