Onderzoek naar vertrekpremie oud-topman Vestia

Bron: RTV Rijnmond 15-05-2012 | 22:21

Woningcorporatie Vestia laat onderzoek doen naar de vertrekpremie van oud-topman Eric Staal. De twee interim-bestuurders hebben een forensisch accountant de opdracht gegeven om te bekijken of de bonus van 3,5 miljoen euro voor Staal terecht was.

Ook wil de nieuwe leiding weten of het salaris van Staal door de beugel kan. De voormalig topman verdiende bijna vijf ton per jaar, inclusief pensioenbijdrage. Forensische accountancy richt zich op het opsporen van economische en financiƫle delicten. Het onderzoek van de forensisch accountant moet eind deze maand klaar zijn.

Vestia kampt met een schuld van 1,6 miljard euro als gevolg van risicovolle renteverzekeringen die zijn afgesloten onder verantwoordelijkheid van Staal. Talloze projecten moeten worden geschrapt en ruim honderd werknemers verliezen hun baan.

FNV Woondiensten is blij dat een accountant kijkt naar de vertrekpremie van Staal. De bond zei eerder dinsdag nog dat er een onderzoek moet komen naar de redelijkheid van de bonus als het bedrijf niet met een goed sociaal plan komt.

  • Hits: 827
Facebook-Icon

Huurdersvereniging IJsselmonde
p/a Groene tuin 105
3078 KB Rotterdam

tel. 0104828976

 

U kunt ook contact met ons
opnemen via het
contactformulier
op deze site
of via ons mailadres:
info@ijsselmondehij.nl

Bank:
NL16 INGB 0003407924
KvK: 40342345
Facebook-Icon